50 lavutslippsbusser fra Solaris til Vy Buss AB

Kontrakten på 8 elektriske busser og 42 biogassbusser ble forleden undertegnet mellom Solaris Bus & Coach og Vy Buss AB. Bussene skal kjøre i den svenske byen Gävle.

Solaris er i vinden for tiden. De har nå ordre på elbusser over hele Europa. Og nå øker de andelen i vårt naboland Sverige med åtte elektriske busser samt 42 biogassbusser.

Det er Vy sitt svenske datterselskap Vy Buss AB som har bestilt totalt 50 busser fra Solaris. 24 av disse er Urbino 12 CNG, 16 Urbino 18 CNG leddbusser og 8 batterielektriske Urbino 12 Electric. I tillegg har de bestilt 2 Urbino 12 CNG til byen Hässelholm. CNG bussene skal leveres i løpet av 2020, mens de batterielektriske blir levert til Vy Buss AB i 2022.

”Vi er glade for at vi kunne begynne å samarbeide med Solaris, et firma som fagmessig oppfyller kravene til X-trafik og Vy Buss AB. Vi mottar både kjøretøy og ferdige løsninger, som for eksempel ti år teknisk support. Dette betyr at vi – takket være samarbeidet med Solaris – garanterer de beste betingelsene for å sikre kundenes tilfredshet og for å øke andelen offentlig transport i vårt samarbeid med Gävle, ”sa Andreas Ehrenborg, teknisk direktør i Vy Buss AB.

Solaris Urbino 12 Electric er utstyrt med Solaris sine High Energy batterier på 200 kWh. Bussen er innredet med 28 seter og stor kapasitet på stående passasjerer.

I dag er det over 600 Solarisbusser i trafikk i Sverige. Vy Buss AB har lang erfaring med Solaris. Deres første ordre var tilbake i 2003.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.