48 år med Busworld – snart åpner den 25. bussmessen

Den aller første utgaven av Busworld åpnet dørene i 1971. Siden da har det vært gjennomført 24 bussmesser og om noen får dager åpner den 25 utgaven dørene i nye lokaler.

Frem til 1971 var buss- og lastebilmessene rundt om i europa kjent for å stenge tidlig. Det var ikke tradisjon for å holde dørene oppe ut over kveldene for at kunder og ansatte skulle kunne hygge seg litt. Dette fikk grunnlegger Luc Glorieux til å planlegge en egen dedikert bussmesse hvor de ikke var så strikte på åpningstidene. Busworld International CVBA ble ettablert.

Frem til 2017 var det i byen Kortrijk, på grensen mellom Belgia og Frankrike hvor messen hold hus. Men for flere år siden vokste Busworld ut av lokalene og de måtte se seg rundt etter nye lokaler. Valget falt da på Brussel EXPO. Og på fredag 18. oktober åpner dørene til den 25. Busworld messen i europa.

Bussmagasinet har skrevet hjem fra Busworld messene siden 2003 og har sett hvordan messen har vokst seg stor. Faktisk verdens største som kun omhandler busser. I år er det godt over 400 utstiller med alt fra komponenter til komplette busser i alle størrelser.

I hele ni megastore haller kan publikum vandre mellom mini-, midi og store busser i alle fasonger og farger. Det er her det nyeste blir vist frem først. Det er her pressen fra langt over 100 land strømmer til for å få bilde og skrive hjem om det aller nyeste innen kollektivtransport. Og det er her det blir diskutert høylytt om fremtidens mobilitet under mange konferanser.

Mange av nyhetene som blir å finne på årets Busworld har Bussmagasinet allerede nevnt med noen ord. Men det er mer å skrive hjem om, så både redaktør Tom Terjesen og journalist Magne Håheim vil være tilstede.

Årets Busworld vil holde åpent fra 18. til 23. oktober. Den internasjonale Bus & Coach juryen vil kåre Coach of the Year 2020 under en Award Night kvelden før åpningen.

Her er et lite tilbakeblikk fra Bussmagasinet sitt bildearkiv.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.