25 elektriske Volvobusser til India

I et forsøk på å få ned forurensingen i Himachal Pradesh distriktet har regjeringen i Inda bevilget penger til innkjøp av 15 nye Volvobusser i tillegg til de 10 som har blitt testet ut.

Rundt 520.000 dollar er bevilget til innkjøp av totalt 25 elektriske Volvobusser til Himachal Pradesh distriktet. Bussene vil få ladestasjon hver 75 kilometer, men målet er å ha hurtiglader på de fleste store holdeplassene ute i distriktene.

Et testprogram har vist seg å fungere utmerket i Shimla i India og derfor kjøpes det nå inn ytterligere 15 elektriske Volvobusser, slik at det totale antallet blir 25 elektriske busser.

Bildet er av en elektrisk Volvobuss i Shanghai, Kina.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.