174 Volvo hybrid-dobbeldekkere til Storbritannia

Arriva har gjort en stor investering til deres bussflåte. Hele 174 nye Volvo B5LH hybrid-dobbeldekkere er kjøpt.

Bussene er levert og tilføyes en flåte med allerede 44 Volvo hybridbusser som selskapet, Arriva, kjøpte i 2013. Hele 123 av de nye bussene skal inn i tjeneste i London i Storbritannia.

Bussene, som er med paralellhybrid teknologi vil redusere utslippet av Co2 med hele 39 prosent og også redusere Nox ned mot null i kombinasjon hybrid og Euro VI dieselteknologi. Dette vil gi en bedre luftkvalitet i storbyen London.

Samtidig så ser Arriva at de kan spare store penger på sparte drivstoffutgifter. Bussene bruker vesentlig mindre drivstoff, da de både regnererer energi ved nedbremsin og produserer sin egen elektrisitet ved hjelp av elektromotorenheten som står mellom motor og girkassen.

Arriva er et multiinternasjonalt selskap som har avdelinger i hele 14 land. 55.000 ansatte og frakter 2.2 milliarder mennesker årlig.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.