110 Solaris-busser til Israel

Solaris har vært inne på det israelske markedet siden 2012 og har nå sitt store gjennombrudd. Hele 110 Solaris-busser skal leveres via den lokale bussoperatøren United Bus Services Nazareth.

Siden 2012 har Solaris levert over 200 busser til Israel. Forleden ble en rekordstor kontrakt undertegnet. Hele 110 nye Solaris-busser skal leveres via den lokale bussoperatøren United Bus Services Nazareth til kunder i landet.

Kontrakten inneholder 60 Solaris Urbino 12 til det største busselskapet i Israel, DAN fra Tel Aviv.

Den nest største leveransen er på 30 Urbino 12 til det nest største selskapet, Egged. Selskapet er ikke bare aktiv i Israel, men også utenfor landets grenser. Bussen skal kjøre i trafikk i Tel Aviv, men vil også bli å se i Jerusalem.

Den tredje ordren er på ti intercitybusser til Afifi Group og Nazareth. Kontrakten inneholder også ti lavgulvsbusser av modellen Urbino 12.

Bussen skal leveres i perioden mars til og med mai i 2016.

Foto: Jan Kosowski

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.