1000 reisende hitil med Østkantens egen flybuss

Tom Davies kan glede seg over å kjøre gratis med OSL-ekspressen ut året. Slik er det når man tilfeldigvis er reisende nummer 1 000 med den nye, lokale flybussen OSL-ekspressen. Å kunne ta flybussen direkte fra Bøler til Riga, Tveita til Italia, eller Østkanten til resten av verden har slått godt an, og allerede etter en drøy ukes drift passerte antall reisende med OSL-ekspressen 1 000.

Da passasjer Tom Davies gikk på OSL-ekspressen på holdeplass Munkelia tirsdag ettermiddag, visste han lite om at representanter fra Unibuss stod å lurte i på noen holder plasser lenger framme på ruta. Davies som tok OSL-ekspressen til Gardermoen, for å fly videre til Storbritannia var nemlig passasjer nummer 1 000 på Østkantens egen flybuss.

– Dette nye tilbudet er veldig fint for oss som bor på Østkanten. Vi har savnet et slikt tilbud, sa en fornøyd Davies.

Av daglig leder i Unibuss Ekspress, Kjell Knarbakk, fikk Davies overrakt blomster og gavekort på gratis reise med OSL-ekspressen ut året.

Stor interesse for nytt flybusstilbud på Østkanten
OSL-ekspressen er godt synlig i landskapet, med slagordet «Østkantens egen flybuss» klistret over hele buss-siden. Mange langs traseen, Leirskallen – Lambertseter senter – Abildsø – Skullerud T – Bøler – Tveita – Furuset skole – Oslo Lufthavn Gardermoen, har fått med seg det nye tilbudet.

– Vi opplever stor interesse for det nye flybusstilbudet. Henvendelsene er mange, tilbakemeldingene fra de reisende og sjåførene er gode, og så langt har vi nye rekorder for antall reisende hver dag, sier Ina Helen Østby, kommunikasjonssjef i Unibuss, som står bak OSL-ekspressen.

Den populære flybussen har timesavganger, med direkterute fra Østkanten i Oslo til OSL Gardermoen.

– Sjåførene våre melder om svært mange fornøyde reisende, og vi har opplevd flere ganger at folk langs ruta står og vinker til bussen når vi kommer kjørende forbi, legger Østby til.

OSL-ekspressen utvider tilbudet med 10 nye holdeplasser
Østkantens egen flybuss utvider tilbudet med 10 nye holdeplasser fra og med onsdag 5.oktober etter ønske fra kundene.

– Utvidelsen av antall holdeplasser gjør at du mulig får din lokale flybuss enda nærmere stuedøren din, sier Østby.

Det er fortsatt den samme kjøretiden til Oslo Lufthavn Gardermoen.

Enkelte endringer i rutetilbudet grunnet pålegg fra Bymiljøetaten i Oslo
Oslo kommune ved Bymiljøetaten har gitt OSL-ekspressen pålegg om ikke å kjøre gjennom bussbommen ved Lindeberg T-bane. Dette medfører noen mindre endringer i traseen. Stoppestedene Lindeberg T-bane og Jeriko skole, blir ikke lenger betjent. Nye stoppesteder for OSL-ekspressen er i stedet Eftasåsen, Trasopveien og Furuset skole.

– Vi beklager de ulempene dette vil medføre for våre reisende. Det er som er positivt, er at vi allerede har fått mange gode innspill fra de reisende via sosiale medier eller direkte til sjåførene om ønskede tilpasninger. Vi er lydhøre for gode ideer, avslutter Østby.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.