100 elektriske busser satt i trafikk i Santiago

«Vi er den første generasjone som får føle på klimaendringene, og den siste generasjonen som kan gjøre noe med det», sa Presidenten i Chile Mr. Sebastián Piñera under overleveringen av 100 elektriske busser til hovedstaden Santiago.

Flere og flere byer i verden velger nå å bytte ut deres bussflåte med elektriske busser. Forleden ble 100 elektriske busser fra BYD overlevert til hovedstaden Santiago i Chile.

Det er ikke bare enkelte europeiske og asiatiske land som tar inn over seg at noe må gjøres for å bedre luftkvaliteten i de store byene. Nå har hovedstaden i Chile, Santiago fått deres første flåte med elektriske busser. Hele 100 bybusser fra BYD ble offesielt overlevert til byen torsdag 13. desember.

Presidenten i Chile, Mr. Sebastián Piñera var tilstede under overleveringen og var tydelig i sin tale til verdenspressen.

«Vi er den første generasjone som får føle på klimaendringene, og den siste generasjonen som kan gjøre noe med det», sa han og understrete at det var nå noe må gjøres. Bort fra ord og over på handling.

Dette er den største enkelt leveransen av elektriske busser i hele Latin Amerika og et stort steg mot bedre luftkvalitet i hovedstaden Satiago i Chile. Ikke mer en en dag etter at Chile offesielt tok i mot deres 100 elektriske busser, så kom nyheten om at også Brasil storste by, São Paulo nå setter elektriske busser i drift. Den første leveransen på 15 busser, også de fra BYD er allerede utført.

Bussene til Chile er av typen K9FE og har en rekkevidde på rundt 250 kilomter på fulladet batteripakke. Bussene til Brasil er av typen D9W og har også en rekkevidde på 250 kilomter. Bussene har en passasjerkapasitet på hele 80 passasjerer og plass til rullestol.

«BYD er en global leder innen elektriske kjøretøy. Selskapet har levert over 45.000 eløektriske kjøretøy verden over. Selskapet vil fortsette å gjøre store investeringer i sin lokale virksomhet, og dele med brasilianere sitt oppdrag for å fremme teknologiske innovasjoner for et bedre liv, sa Stella Li, global visepresident hos BYD.
Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.