Norconsult skal hjelpe med innføring av elbuss i Agder

Agder Kollektivtrafikk AS (AKT) har tildelt Norconsult kontrakt om utredning av elektrifisering av bybussene i Agder. Thema Consulting Group er underleverandør.

AKTs strategiplan for 2017-2020 fokuserer blant annet på miljøtiltak for å redusere utslipp fra busstrafikk. Samtidig skal det tas i bruk ny teknologi som skal bidra til å gjøre kollektivtilbudet enda mer attraktivt, og samtidig mer kostnadseffektivt.

– Vi ser frem til å bistå i arbeidet med å elektrifisere bybussene i Agderbyene Kristiansand og Arendal. Utredningen skal blant annet gi svar på om depotlading eller hurtiglading er det beste teknologivalget for elektriske busser i Agder, og når det bør introduseres, sier prosjektdirektør Bent Ånund Ramsfjell i Norconsult.

Norconsult jobber aktivt med lignende oppdrag, og bistår for tiden Brakar med innføring av den første helelektriske busslinjen basert på hurtiglading i Norge. Norconsult har også bistått Troms fylkeskommune med anbefalinger i deres elbussprosjekt.

Nylig ble det avholdt et prosjektseminar i Kristiansand med bred deltakelse fra berørte offentlige myndigheter. Seminaret var en viktig milepæl i prosessen. Målet er å dele informasjon og kunnskap, og å oppnå økt bevissthet knyttet til muligheter og konsekvenser ved alternative teknologivalg.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.