Tide kjøper Arctic Tours

I dag ble det kjent at Tide kjøper opp Arctic Tours i Finnmark. – Dette er meget bra for oss i Arctic Tours, sier Ernst Rune Andersen, daglig leder i Arctic Tours.

Det største busselskapet i Finnmark melder torsdag at de er kjøpt opp av Tide. Arctic Tours ble etablert av Kjell Andersen i 1987 og har i dag 25 ansatte og 11 busser. Hovedkontoret ligger i Alta og selskapet har også en avdeling i Honningsvåg.

– Tide satser stort på kommersiell virksomhet i hele Nord-Norge, og vi ser at det er sterk vekst i reiselivet i regionen både sommers- og vinterstid. Den veksten ønsker vi å ta større del i og med dette kjøpet vil vi stå enda sterkere lokalt i Finnmark, sier kommersiell direktør i Tide, Christine Flataker Johannessen til avisen ifinnmark.

Tide Buss vant som kjent anbud på busskjøring i Tromøs. Og i tillegg har de kjøpt opp selskapet Arctic Buss Lofoten. Kjøpet av Arctic Tours er en del av Tide sin sattsing på å bygge opp deres kommersielle drift i nord.

– Dette er meget bra for oss i Arctic Tours. Med Tide som eier har vi nå fått enda bedre forutsetninger for langsiktighet i planene våre, og et større nettverk å støtte oss på. Jeg har stor tro på at dette kan være med å bidra til at selskapet vokser enda mer i årene fremover slik at vi sikrer arbeidsplasser i landsdelen, sier Ernst Rune Andersen til ifinnmark.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.