Solaris vokser i lengden – lanserer 24 meter

Solaris gjør som flere andre, de strekker på seg. Nå lanserer de en trolleybuss på 24 meter og med to ledd.

Etter å ha nylig lansert en trolleybuss med hydrogenbrenselcelle som rekkeviddeforlenger, så utvikler Solaris Bus & Coach nå en helt ny bussmodell. En dobbel leddet trolleybuss på 24 meter.

Ideen bak bussen, den nye Solaris Trollino 24, er å skape en plattform for fremtiden. Målet er serieprduksjon av 24 meter hybrid eller elektrisk buss og trolleybuss. Serieproduksjon håper Solaris vil være i gang mot midten av dette året.

Den nye Trollino 24 vil ha veldig avansert teknologi ombord. Drivlinjen vil bestå av to elektriske motorer som fordeler kraften ut på to drivaksler. En batteripakke på 58 kWh skal instaleres i bussen. Den vil lade på stasjoner og også samle strøm under kjøringen fra kjøreledninger. Dessuten vil den regenerere strøm ved nedbremsing og trilling nedover gatene. Og for å lettere komme rundt i trange bygater, vil den fjerde akselen være svingbar for bedre fremkommelighet.

Bussen får stor passasjerkapasitet. Det vil finnes 53 sitteplasser ombord i busser, hvorav 16 av disse vil være nede på lavgulv, som gjør at det blir lett å få satt seg for passasjerer med nedsatt mobilitet. Det vil også finnes godt med pass til alt fra barnevogner, rullestoler og sykler.

Solaris har lang historie som produsent av trolleybusser. Den første kom på markedet allerede i 2001. Side da har det blitt produsert over 1200 trolleybusser fordelt på 16 land. Den nye Trollino 24 er nyskapende og vil samtidig utgjøre en plattform for utvikling av en rekke Solaris bussmodeller i tiden fremover.

 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.