Solaris Electric i Hannover

Den 6. april 2016 tok USTRAS i bruk tre Solaris Urbino Electric i Hannover. Dette er starten på et prøveprosjekt av batteribusser som skal gjennomføres i den tyske byen. Byens innbyggerere, politikere og Solaris var alle tilstede under åpningsseremonien i Hannover.

Det var i fjor at Solaris Bus & Coach vant anbudet for levering av elektriske busser og infrastruktur i Hannover. USTRAS har lenge vært en leverandør av grønn og bærekraftig offentlig transport, med Solaris som buss leverandør. Bussene som er levert til Hannover, er tre Solaris Urbino 12 Electric. Bussene er utstyrt med ZF sin elektriske drivlinje AVE 130 med to uavhengige akselmotorer. Litiumbatteriene har en total kapasitet på 125 kWh, og lades hurtig via pantograflading ved endeholdeplass. Inne i bussen er det indikatorer for batteriets status, slik at også passasjerene kan se hvor mye batteri som er igjen i bussen.

Bussene vil trafikkere sentrale ruter i Hannover, som binder sammen viktige seerverdigheter i byen. Rutene er ca. 16 kilometer lange, og har 42 stopp. Ved endeholdeplassen er det montert en ladestasjon, som lader bussen med 450 kW på fire til seks minutter. Om natten lades bussen med plugg. Målet med testkjøringen er å optimalisere bussenes og ladestrukturens ytelse.