Mye å hvile øynene på i nytt salgslokale på Lørenskog

Forleden åpnet Norges største bilforhandler på Lørenskog. I de hypermoderne salgslokalene har Bertel O. Steen samlet alle sine bilmerker. Mercedes-Benz, Setra og personbilmerkene Peugeot, Kia, Opel, Citroën, DS og Smart. Lengden på de nye lokene er lengre enn cruisefergen Color Fantasy.

Selv om ikke det er lagt opp til å vise frem verken busser eller lastebiler i de nye lokalene, så vil kundene som ønsker å kjøpe nyttekjøretøy lett bli fristet til å kjøpe med seg en personbil i samme slengen. For det nye showrommet ligger nesten vegg i vegg med nyttekjøretøyavdelingen.

På en liten vandretur gjennom de nye lokalene fikk en se at det er lagt mye arbeid i å smykke butikken med detaljer som skiller de ulike modellene. Det er lett å kjenne igjen ulike detaljer fra Mercedes-Benz på veggene og når en kommer til DS avdelingen så kjenner man en duft av parfyme. Dette er en duft som er tatt frem spesielt for DS kunder.

– Det er en stor glede å kunne vise frem vår nye forhandler. Her er alle Bertel O. Steens bilmerker samlet under ett tak, og her skal det være enkelt å være kunde. Målet er at dette skal være bilhuset for alle, sa Thorbjørn Myrhaug, konserndirektør for Bertel O. Steen Detalj under den offisielle åpningen torsdag 16. januar.

I tillegg til de tilsammen 8 000 m2 store nybyggene mot Solheimveien, benyttes allerede eksisterende lokaler inne på tomta i Solheimveien 7. Totalt blir anlegget på rundt 50 000 m2 Norges største og mest komplette bilanlegg. Rundt 4000 biler skal selges fra dette anlegget årlig.

– 250 medarbeidere, med daglig leder Marius Thorberg i spissen, står klare for å gi alle kunder topp service, råd og opplevelser. Vi er glade for endelig å være ordentlig i gang, sier Myrhaug.

Han viste oss også deres store og moderne verkstedlokale for personbiler. Her får kundene personlig service og det skal være kort ventetid for å få utbedret de aller fleste servicer på bilen. Karosseriskader utføres ikke lenger på Lørenskog. Her har Bertel O. Steen samlet på en annen lokasjon like i nærheten. Dette for å frigjøre plass til for eksempel ny klargjøringsavdeling for last- og buss.

Interessen for det nye bilhuset var stor på den offisielle åpningsdagen. Nærmere 1500 personer var på besøk under kundeåpningen. De fikk se og oppleve bilmodellene i salgshallen akkompagnert til musikk og smaksopplevelser fra opphavslandene til de ulike merkene. I tillegg var det anledning til å besøke det nye utleveringssenteret der det sørges for en unik opplevelse når kundene mottar sin nye bil.

Tjenester tilpasset kundene

Bertel O. Steen har en ambisjon om stadig å utvikle virksomheten og tilby tjenester som kundene vil ha. Her vil elektriske biler, bærekraftig utvikling, digitale tjenester og innovative mobilitetsløsninger stå sentralt.

– Spesifikt for dette forhandleranlegget tilbyr vi for eksempel verksted med utvidede åpningstider og med stor grad av selvbetjening som gjør at kunden kan hente og levere bilen når det passer ham eller henne best. Vi skal også teste ut hente- og bringetjenester, og vi har et eget konsept for utlevering av bil som setter kunden i høysete, sier Myrhaug.

Også et eget proffsenter for varebiler, lastebiler og busser er rigget for å finne de beste løsningene for store og små forretningskunder. Anlegget ligger innerst på Solheimveien 7 og er kjent for de fleste yrkessjåfører. Her har verkstedet ligget i mange år. Nytt av året er en egen avdeling som håndterer batterielektriske busser. Bertel O. Steen leverte i 2019 seks eCitaro batterielektriske busser til Oslo som får utført sin service på Lørenskog.

En spesiell rigg er bygget opp rundt verkstedbåsen. Her kan spesialtrente mekanikere utføre vedlikehold og service på bussens batterier uten fare for å falle ned fra taket. Riggen er i dag bygget for 12 meter busser, men kan utvides til å også kunne ta i mot 18 meter leddbusser.

Bertel O. Steens egne, nye logo og identitet er gjennomgående for hele området, mens de nyeste interiørstandardene fra bilprodusentene er benyttet i merkeområdene.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.