Irizar ie tram til Barcelona

Fra denne måneden kjører de første fire fullelektriske Irizar ie tram i den spanske byen Barcelona.

Transport Metropolitans de Barcelina TMB og representanter fra Irizar har i dag den offesielle overlevering av de fire første fullelektriske Irizar ie tram leddbussene.

Bussene vil starte med fast rutekjøring fra denne måneden på linje H16 i byen. De vil også få følge av to 12 meter elektriske Irizar ie busser inne kort tid.

Bussene har design som minner om trikk. De har fire dører og en total kapasitet på hele 147 passasjerer, hvorav 36 kan sitte. Den lades med hjelp av pantografladere og på 4. 5 minutter er den ladet opp for ny runde langs ruten. De kan også lades på depot over natten.

– Vi er veldig stolte av å kunne presentere disse bussene nå fire år etter at den første elektriske Irizar bussen kom i drift her i Barcelona. Disse fire bussene vi nå får er de første fullelektriske 18 meter leddbussene som er i full trafikk, sier sjef for Irizar sin e-mobility, Hector Olabegogeaskoetxea.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.