Innfører sitteplass og setebelter i Aust-Agder

Fra 1. januar 2013 skal alle elever ha sitteplass og setebelte utenfor bymiljøer i Aust-Agder, ved skolebarntransport utført med klasse II buss. Slik heter det nye vedtaket som ble fremmet av Ap, på vegne av dem, KrF og Sp.

– Vi har vært klare på at dette skal gjennomføres, så blir det administrasjonens oppgave å få det til, og eventuelt komme tilbake til fylkestinget for vedtak om mer penger, sier Tellef Inge Mørland fra Arbeiderpartiet i Aust-Agdser fylke.

Men hvem og hvor pengene skal hentes fra er det store spørsmålet. Dette kan sette en stopper for å nå målet i 2013.

– På noen strekninger må man sette inn flere busser for å få til dette, usikkerheten ligger i hvem som må ta regningen, sier plansjef i Aust-Agder fylke, Ola Olsbu. Han har i lengre tid jobbet med saken og skal finne frem til en økonomisk løsning inne kort tid.

Allerede nå er Nettbuss Sør AS i gang med å ettermontere inn sikkerhetseler i 11 skolebusser og bybusser, noe som vil koste selskapet nærmere  to million kroner. Dette arbeidet vil vedvare frem til sommeren. Det koster tett opp på 200.000 kroner å få ettermontert sikkerhetseler i skolebussene, men på grunn av at alle skal få sitteplass, så må selskapene i Aust-Agder kjøpe inn flere busser. Disse pengene må på bordet.

Vedtaket sier ingenting om bruken av klasse 1 busser til skolekjøring, og vedtaket krever kun sikkerhetsseler i klasse 2 busser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.