Første stor-ordren på Mercedes-Citaro NGT

Busselskapet EMT har kjøpt hele 82 busser av merket Mercedes-Benz Citaro NGT.

Den spanske byen Madrid med sine 3,2 millioner innbyggere har i mange år benytte seg av gass som fremdrift på deres bybusser. Nå har selskapet EMT kjøpt inn hele 82 nye Mercedes-Benz Citaro NGT busser til trafikk i millionbyen.

Undersøkelser viser at byen kan redusere utslipp av Co2 på busser med hele 80 prosent ved å benytte gass som drivstoff. Derfor var det naturlig at det også denne gangen ble kjøpt inn gassbusser.

Mercedes-Benz har i mange år levert busser med gassdrift. Med deres nye Citaro NGT har de tatt steget videre. De har klart å produsere en mindre motor, men med større effekt og som tilferdstiller de strenge Euro 6 kravene til utslipp.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.