Første ekspressbuss på strøm

Boreal setter nå i trafikk landets første batterielektriske ekspressbuss. Det er Trysilekspressen som trafikkerer strekningen Trysil Oslo via Gardermoen, en strekning på drøyt 22 mil.

Trysilekspressen driftes av Boreal Travel. Ruten er en del av NOR-WAY Bussekspress, som er et norsk merkevaresamarbeid mellom ulike busselskaper som står for driften av en rekke ekspressbussruter i Sør-Norge.

Selv om bussen allerede har tyvstartet på ruten, skjer den formelle åpningen på Trysil busstasjon tirsdag 25. juni. Selskapet markerer starten med at avgangen både til Oslo og til Trysil blir gratis denne dagen, men de reisende må bestille billett på web eller i app på vanlig måte.

Allerede i 1994 satte Boreal i gang et prøveprosjekt med elbuss i trafikk, og i 2015 var konsernet først i Norge med elektriske busser i ordinær rutetrafikk.

– Nå er vi i full gang med arbeidet med det grønne skiftet også i det kommersielle markedet. I 2021 registrerte vi den første helelektriske turbussen i Norge, og året etter satte vi i drift landets første elektriske flybuss. Nå har vi et stort antall elektriske fly- og turbusser, og på sikt er målet at hele bussparken vår skal elektrifiseres, sier Owe André Askeland, daglig leder i Boreal Travel.

Buss Magasinet vil være til stede under åpningen i Trysil 25. juni og gi en fyldig rapport rundt Norges første elektriske ekspressbussrute.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.