Forlenger ruten til selvkjørende buss

Den 23. april innleder Brakar tredje fase av pilotprosjektet med selvkjørende buss i Kongsberg. Bussen som til nå kun har kjørt tur/retur Kongsberg Knutepunkt – Kongsberg rådhus, skal nå hele veien til Teknologiparken før den snur. Dette vil gjøre at den selvkjørende bussen får den lengste og mest avanserte traseen for en buss av sin type i verden!

De første to fasene av prosjektet er fullført, og bussen har kjørt i Kongsberg gjennom hele vinteren. Prosjektet har på denne måten samlet på seg masse verdifull erfaring om hva som må tas hensyn til på vinterføre.

Blant annet vet vi nå at brøytekantene og hvordan det brøytes er helt avgjørende for framkommeligheten til bussen, pluss at sensorene på bussen stadig må lære seg nordisk værtype!

I tredje fase av prosjektet kommer det til å bli betaling for voksne, mens barn og honnør fortsatt vil reise gratis. All betaling vil skje med Brakar Billett, og overgang fra andre busslinjer gjelder på vanlig måte.

Den selvkjørende bussen har blitt godt tatt imot i Kongsberg. Hittil har 1500 passasjerer reist med bussen.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.