Fara er kjøpt opp av Ticketer

Det ble i dag klart at norske selskapet Fara er kjøpt opp av et av storbritannias ledende billettselskaper Ticketer.

Fara er et norsk kundeorientert teknologiselskap som leverer IT-løsninger innen offentlig transport. Fara ble grunnlagt i 2005 og har banebrytende ekspertise og en sterk nordisk arv. Selskapet tilbyr avanserte billettsystemer, sanntids informasjon og løsninger for flåtestyring. Deres løsninger er modulære, ved hjelp av åpne standard grensesnitt og kommersiell maskinvare som kan skreddersys til kundens behov, integrert i eksisterende systemer, eller brukes som en full frittstående løsning. FARA-produktene er påvist sikre og klare for fremtiden.

«Jeg er glad for å kunngjøre at Ticketer har kjøpt FARA. Deres investering i FARA vil kombinere produkter, kunnskap og markedsandeler for å skape kraftige IT-løsninger for offentlig transport. Vi har store ambisjoner om å utvide virksomheten vår, og Ticketer er en ideell partner for å virkeliggjøre denne visjonen,» sier Ørjan Kirkefjord, administrerende direktør for Fara.

Fara og Ticketer er begge spesialister på både billetter og stedsbaserte løsninger for offentlig transport og deler flere lignende virksomhets attributter. Begge selskapene er ledere i sine respektive markeder, og har et sterkt rykte for å være bransjeledende innenfor R&D og levering.

«Vi er begeistret over investeringen i FARA og ser frem til å bringe sammen to ledende betalingsleverandører innen transport. Vi deler de samme verdiene, og i kraft av å arbeide sammen, vil vi i fremtiden ha betydelig bredere utviklingsmuligheter og produktporteføljer for våre kunder både i Storbritannia og i resten av Europa,» sier John Clarfelt, CEO i Ticketer.

Ticketer ble grunnlagt i 2009 og er nå Storbritannias mest distribuerte leverandør av billettsystemer på busser over hele Storbritannia. Selskapet tilbyr innovativ billett teknologi, kombinert med personlig og responsiv kundestøtte. De vil personifisere offentlig transport, både for bussoperatører og deres passasjerer, og selskapet har som mål å revolusjonere den offentlige transportindustrien.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.