Elbusser på klimakonferansen i Glasgow

Alexander Dennis Limited (ADL) og BYD UK har annonsert at deres samarbeidsprosjekt for elektriske kjøretøy, First Bus, skal operere 22 BYD ADL Enviro200EV elbusser under klimatoppmøtet i Glasgow, COP26, fra 31. oktober til 12. november.

Bussene skal benyttes til å transportere delegatene under konferansen. COP26 skulle egentlig ha vært arrangert i fjor, men ble utsatt til i år på grunn av den verdensomspennende pandemien.

ADL er et datterselskap av den uavhengige bussprodusenten NFI Group Inc., mens BYD er en global leverandør av batterier, energistyring og elektrisk mobilitet, deriblant elbusser. De 22 bussene skal transportere delegatene mellom sentrum av Glasgow og SSE Hydro og Scottish Exhibition & Conference Centre hvor konferansen skal finne sted. Bussene er bygd i Skottland og har en rekkevidde på inntil 257 km. Etter klimakonferansen inngår bussene i et større utskiftingsprogram til erstatning for 126 gamle dieselbusser.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.