BYD med flere fabrikker

Build Your Dreams BYD vil om ikke lenge åpne ny bussfabrikk i Bidar i India for det Indiske markedet. I tillegg så er fabrikken i Ungarn i drift og planene for fabrikken i Frankrike er lagt.

Produksjon av elektriske busser begynner å ta av nå. Det kinesiske merket Build Your Dreams BYD har utvidet med flere fabrikker i Kina og USA. i Europa har de fått på plass fabrikk i Ungarn og om kort tid er også fabrikken i Bidar i India klar for produksjon av elektriske busser. I tillegg har BYD planer om å sette igang produksjon av ekspress- og langrutebusser på batteridrift fra deres fabrikk i Frankrike.

Fabrikken i India skal hovedsaklig levere busser til indiske kunder. Planen er en produksjon på rundt 1000 busser i året. Og går alt etter planen, så vil BYD også se på nærliggende markeder for en eventuelt utvidelse av fabrikken. BYD bruker 244 millioner kroner på fabrikklokalene.

BYD har valgt selskapet Goldstone som samarbeidspartner. Goldstone leverete nylig 31 elektriske BYD busser til selskapet Himachal Roadways & Transportation Corporation og Brihan Mumbai Electricity Supply & Transport Undetaking. Den første testperioden med BYD busser foregikk i byer som Delhi, Bangalore, Hyderabad, Rajkot og Chandigarh som gav posetive resultater og en myk start på infasing av elektriske busser også i India.

Goldstone har også planer om å utvide samarbeidet til også å gjelde batteriproduksjon, ladeinfrastruktur i tillegg til busser.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.