Busworld: Iveco Bus med fremtidsrettet transportløsninger

HVO, GTL, Biogass og full elektrisk fremdrift er noe av det Iveco Bus kan tilby kundene sine.

Og trodde dere Trolley Bus var på vei til å bli utryddet, så tro om igjen. På årets Bussmesse i Kortrijk så finnes det en rekke utstillere som tilbyr Trolley Buss teknologi. Og etterspørselen er økende, skal en tro disse leverandørene. 

Iveco Bus har lang tradisjon på Trolley Buss teknologi og lanserer i dag en fornyet utgave av dere Crealis. Bussen er i samarbeid med Skoda elektro. Bussen har batterier ombord som økter rekkevidden betraktelig. 

Iveco Daily leveres også som elektrisk minibuss og flere norske kunder har kjøpt denne modellen. Den finnes også med biogass drift og standard diesel motor. Ny turutgave kommer nå med takvindu. 
Daily start er en basis modell som fungerer som et unikt verktøy tilpasset alt fra flyplass service til skolebuss. 

Nytt av året er også tre akslet versjon av suksessmodellen Crossway. Med en kapasitet på over 40 prosent mer, og en svingradius på bare litt over 11 meter er dette en modell som vil bli populær. 
 

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.