Børre Buss er der for barna

En stor dag for både store og små da nye Børre Buss kom til byen. 

Torsdag var det klart for formell overrekkelse og ikke minst første kjøretur med nye Børre Buss.
– Gratulerer med dagen til både barn og voksne. Dette er en stor dag for Bodø kommune og Bratten aktivitetspark, og ikke minst for alle barna som nå har fått en ny buss. Det sa virksomhetsleder Stig Magne Rikhardsen til de mange oppmøtte ved Mindsenteret på Bratten aktivitetspark da overrekkelsen av en helt ny «Børre Buss» ble markert.

Første tur
Elever fra 2.-trinnet og representanter fra elevrådet ved Løpsmark skole fikk være de første av Bodøs skolelever til reise med den nye bussen. Her reiste de sammen med blant andre ordfører Ida Pinnerød som også sto for snorklippingen da nye Børre Buss ble overlevert til Bodø kommune. Lokalmedia var godt representert, og både Bodø Nu og Avisa Nordland streamet direkte fra den aller første bussturen med nye Børre Buss.

Trafikksikker og miljøvennlig
Nye Børre buss er en 2018-modell og levert av produsenten Scania. Bussen har en Euro VI motor, som betyr at den er svært miljøvennlig og forurenser mindre enn en vanlig dieselbil. Nye Børre Buss er svært trafikksikker. Den har integrert radar som gjør at den stopper automatisk ved hindringer i veibanen ved lav fart. Den har trepunkts sikkerhetsbelter i alle stolene. Den har Ryggekamera. Den har alkolås. Dørene må også være lukket før bussen kan kjøre.

Rullestolheis
Nye Børre Buss har integrert rullestolheis.

– Bratten aktivitetspark er meget opptatt av integrering og tilrettelegging for de som trenger det lille ekstra. Vi ser dette som et viktig steg for de som har funksjonsnedsettelser og er avhengig av rullestol. Dette er ganske spesielt for bussen, da vi eksplisitt har bestilt det, sier virksomhetsleder Stig Magne Rikhardsen.

Siden 2000
Den nye bussen er den femte Børre Buss i rekken. Børre Buss har vært et busstilbud for barnehagebarn og skolebarn i Bodø kommune siden 2000. Siden da har 305.701 passasjerer reist med Børre Buss som til sammen har kjørt 318.228 kilometer. I 2006 ble busstilbudet doblet med Amanda Buss som siden da har kjørt 183 402 kilometer og fraktet 203.701 passasjerer.

Tekst og foto fra Bødo kommune

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.