Blir kontantfrie fra 1. mai

Lavprisekspressens ruter fra Oslo til Trondheim, Kristiansand og Stavanger blir kontantfri fra og med 1. mai 2016.

– Både for kundene og for våre førere innebærer kontantfri ekspressbuss en enklere hverdag, sier Kjell Knarbakk, daglig leder i Unibuss Ekspress som kjører Lavprisekspressen.

De fleste av kundene til Lavprisekspressen forhåndskjøper allerede i dag i stor grad sine billetter gjennom selskapets elektroniske bestillingsløsninger.
– Det er fortsatt mulig å kjøpe billett på bussen slik som tidligere – hvis du betaler med kort, sier Knarbakk.

Reduserer risiko for ran – raskere for kundene
Kontantfrie busser gir førerne en tryggere arbeidshverdag. I tillegg er det flere fordeler også for kundene.
– Det er mer kundevennlig uten kontanter, da de reisende vil oppleve at salget om bord går raskere. Våre kunder gjør allerede i dag de fleste billettkjøp via forhåndsbestilling eller med bankkort, forteller Knarbakk.

At kontantene forsvinner fra bussen, gjør også førernes oppgjør på slutten av arbeidsdagen enklere. Dette vil på sikt kunne gi en mer kostnadseffektiv kollektivtransport.
Lavprisekspressens konsept er å gi en så rask og smidig reise som mulig, ved å kun stoppe på holdeplasser der det er bestilt billett til eller fra. I tillegg stopper den på enkelte store holdeplasser uansett.

– Til de som bestiller billett på nett, gir vi plassgaranti, legger han til.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.