15 meter fullelektrisk turbuss fra Yutong

På Busworld messen i Brussel i Oktober vil Yutong avduke sin helt nye 15 meter 3-akslet turbuss for det Europeiske markedet. Allerede nå kan Bussmagasinet avsløre bussen.

Bussen som har fått navnet T15E bygger på erfaringer og design fra T12E som allerede har vært på markedet en periode. Men dette er blant de første fullturistbussene med tre aksler sin er fullelektrisk.

Bussen har 630kWh batterier som gir en rekkevidde på 500 kilometer. Bussen var kapasitet på opptil 59 passasjerer, pluss guide og selvfølgelig sjåfør.

Så var det dette med bagasjekapasitet. Bussmagasinet har tidligere kritisert produsentene av batterielektriske busser for å bruke for mye av bagasjeplassen til batterier. Dette har de tatt hensyn til og beholdt 8,5 kubikk dedikert område til bagasje.

Bussen har en lengde på 14,9 meter og er 3.9 meter høy. Den er utstyrt med komfortable passasjerseter og en førerstol som er utviklet av Yutong. Den har massasje, varme og kjøling. Yutong mener de stiller med den beste førerstolen på markedet. Og en førerplassen som er romslig og ryddig.

I tillegg har T15E der meste av avansert sikkerhetsløsninger som filvarsler, aktiv bremseassistent, digitale sidespeil med mer.

Bussen vil også komme med rullestolheis som gjør at den tilfredsstiller universell utforming og kan brukes som ekspressbuss.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.