Tidenes største bussleveranse til Tide

Volvo har fått den største ordren på busser til Norge noen sinne. Hele 303 busser skal leveres til Tide Buss AS i 2019. 290 av disse er Volvo sin forstadsvogn 8900.

Tide Buss AS har vunnet anbudet på busstrafikken i Tromøs og området Bergen Vest, og har i den forbindelse bestilt hele 303 busser fra Volvo. 290 av disse er forstadsvogn Volvo 8900, ti 9700 og tre minibusser.

Volvo 8900 skal leveres som laventre i både to- og tre-akslet utgave, samt noen utgaver med normalgult. Bussene leveres med servicekontrakt, hvor Volvo tar hånd om alt av vedlikehold til en fast månedtlig pris.

Minibussene er Renault Master som også leveres gjennom Volvo Norge AS.

– Vi er veldig glade for det gode samarbeidet vi har med Tide Buss og den tilitten som vi nå får i og med denne ordren, sier Svenn-Åge Løkken hos Volvo Norge.

– Volvos organisasjon tilbyr konkurransekraftige produkter. Samtidig har de en proffesjonalitet som gir oss den tryggheten og forutsigbarheten som en slik langsiktig kontrakt krever, sier Roger Harkestad, konsernsjef hos Tide Buss AS.

Volvo 8900 blir utstyrt med Zone Management, et system som ved hjelp av GPS bestemmer bussens hastighet i de ulike sonenen.

Det er ikke lang tid siden Tide Buss AS sist bestilte busser fra Volvo. Høsten 2017 bestilte de 25 fullelektriske busser av typen 7900 electric til bruk i Trondheim fra høsten 2019.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.