BYD bussene sliter i regn og over fartsdumper

De nye batterielektriske bussene fra BYD har hatt en kronglete start hos Vy Buss i Haugesund. Flere busser har stoppet ved kraftig regn og andre har fått problemer over fartsdumper.

1. Juli overtok Vy Buss persontransporten i og rundt Haugesund. Samtidig ble nye batterielektriske busser fra BYD satt inn i trafikk. Blant disse noen leddbusser.

Leddbussene har vist seg å takle dårlig de eldre fartsdumpene i byen, mens flere av bussene også har fått driftsstans ved kraftig regnvær.

– Det har skjedd flere ganger at elbussene har stoppet i Haugesund, og blitt tauet bort, sier kommunikasjonsrådgiver Elisabeth Tostensen i Kolumbus til NRK

Operatøren Vy Buss sier at de tekniske feilene på bussene nå er utbedret. Når det gjelder fartsdumpene så har Kolumbus en dialog med kommunen og flere av fartsdumpene blir nå utbedret.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.