Karine Nordseth ny administrerende direktør i Nobina Norge

Karine Nordseth har blitt utnevnt til ny administrerende direktør i Nobina Norge og går samtidig inn i Nobinas konsernledelse. Hun har hatt sentrale roller i Nobina siden 2016 og har siden juni i år fungert som administrerende direktør.

I løpet av sine åtte år i selskapet har Nordseth hatt flere viktige lederroller, som anbudssjef, markedsdirektør og viseadministrerende direktør i Nobina Norge.

– Etter en grundig rekrutteringsprosess er jeg glad for at Karine går fra å være midlertidig til permanent administrerende direktør i Nobina Norge. Hennes omfattende erfaring fra ulike lederroller vil være avgjørende for å drive Nobina Norges videre vekst og suksess, sier Henrik Dagnäs, konsernsjef i Nobina.

– Jeg er veldig takknemlig og glad for å få muligheten til å lede Nobina Norge i en tid der vi som selskap og bransjen står overfor store endringer. Jeg ser frem til å samarbeide med mine dyktige kolleger, slik at vi sammen kan fortsette å utvikle både Nobina og bransjen. Vårt fokus vil være å skape en bærekraftig bransje, både økonomisk og miljømessig, og sikre at kollektivtransport blir et enda mer attraktivt valg, både for våre passasjerer og ansatte, sier Karine Nordseth, som tiltrer stillingen som administrerende direktør umiddelbart.

Om Nobina

Med 13.000 medarbeidere i fire land er Nobina Nordens største selskap innen kollektivtrafikk. Hver dag året rundt reiser én million mennesker med selskapet. Konsernet er etablert i Sverige, Norge, Danmark og Finland og rapporterte i 2023/2024 om en omsetning på nesten 13 milliarder svenske kroner.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.