Bussbrann tok livet av over  20 barn i Thailand

Tirsdag begynte det å brenne i en turbuss på Vibhavadi Rangsit veien i Thailand. Over 20 barn og lærer mistet livet i den kraftige brannen.

Bussen, en Isuzu som i følge myndigheten var fra 1970, fikk en punktering fremme og gikk inn i autovernet hvor den så tok fyr. Sjåfører stakk fra stedet, mens barna forsøkte å komme seg ut fra den brennende bussen. Mange løp bakover mens flammene nærmet seg. Og det var her brannmannskapene fant de døde barna.

Brannen spredde seg raskt i bussen og det var vanskelig å slukke den eksplosjonsartede brannen. I følge myndighetene så var det byttet motor fra Isuzu til en gassdrevet Mercedes-Benz motor i bussen. Eventuelle gasstanker kan ha vært med å eskalere brannen.

Bussen, den andre i en konvoi på tre, var på vei fra Wat Khao Phraya Sangkharam School i Uthai Thani-provinsen på en ekskursjon for et hundretalls barnehage- og barneskolebarn til Ayutthaya Historical Park og hovedkvarteret til Electricity Generating Authority of Thailand (Egat) i Nonthaburi, skriver Thainytt.

Landtransportdepartementet sier at denne bussen av merket Isuzu ble registrert 19. februar 1970. Karosseriet er av nyere dato, så trolig har eier hatt karosseribytte på gammel chassis i løpet av de siste 10 årene.

I følge Thainytt var bussen spesifisert som et ikke-ordinært passasjerkjøretøy med 41 seter og en totalvekt på 16.600 kg. I 2018 fikk departementet beskjed om at bussen hadde gjennomgått et motorskifte til en Mercedes-Benz motor. Siste avgift ble betalt i mai i år.

Avisen skriver videre at eieren informerte ikke departementet om at det var installert en naturgassmotor i bussen, men han fortalte forsikringsselskapet om dette.

Sjåføren av den brannskadde bussen (48) stakk av fra stedet etter at bussen tok fyr, men meldte seg til politiet i Ang Thong-provinsen i går kveld, og ble tatt med til Khu Khot politistasjon i Pathum Thani kl. 20.10 for avhør og rettslig behandling.

Bilde:faksimile fra Thainytt.no

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.