Ruster seg mot en bedre vinter

I dag avholdes det møte mellom Ruter, Oslo Byråd, busselskapene og andre etter vinterens busskaos. Samtidig så ruster selskapene opp bussene for å møte vinteren på en bedre måte.

Snart kan første snøen falle. Og skal en tro de som kan lese naturen, så blir det en tøff vinter vi går i møte. Men uansett snøfall, is eller annen utfordring, så skal bussene komme og gå bedre fremover.

En rekke busser får montert biodieselvarmer for å gi bedre rekkevidde. Men for de batterielektriske MAN bussene blir det satt inn ekstra batteripakke, da disse ikke har plass til ekstravarmer.

I tillegg har teknikere jobbet med bedre antispinn-system. Så alle bussene er tilpasset den kommende vinteren.

Samtidig foregår det en høring etter vinterens busskaos. Der står Ruter, tidligere og nåværende byråd skolerett. De skal forklare seg med bakgrunn i rapporten som kom i sommer. Bussoperatørene har også fått taletid under møte.

Det er kun tiden som vil vise om tiltakene som er gjort og blir gjort holder mål.

Veivedlikehold er også et viktig tema som bør belyses. Og penger bør settes av for det utenkelige. For en snørik vinter vil komme, før eller siden.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.