Giftekspert vil stenge Northvolt batterifabrikk

Batterifabrikken Northolt i Sverige er under etterforskning etter at tre ansatte er funnet døde i løpet av måneder.

Etter at tre ansatte på mistenkelig vis døde, så begynte mistanken om at ikke alt var som det skulle ved batterifabrikken. Ikke noe har blitt bekreftet, men i juli døde en fjerde ansatt og må styrkes mistanken. Flere ønsker å stenge fabrikken for å komme til bunns i hva som er årsaken. Eller om dødsfallene er tilfeldige.

Politiet offentliggjorde nyheten i august. Den ansatte skal ha dødd i en drukningsulykke på fritiden. Skriver Aftonbladet.

Northvolt tilbakeviser i følge Aftonbladet at dødsfallet kan være koblet til arbeidet på fabrikken.

Men tidligere i år fikk en ansatt etsende væske i ansiktet. Selv med beskyttelsesmaske på så fikk den ansatte brannskader i pannen. Etter denne hendelsen så gikk eksperter ut å ønsket at fabrikken skulle undersøkes nøye av både politi og arbeidstilsyn. Noe som også skjedde. Og i September vil det svenske arbeidstilsynet ha en ny sjekk.

Professor i miljømedisin, Karin Broberg, sa til svt at hun er urolig over at etterforskningen tar så lang tid. Hun mener det haster med å finne ut om dødsfallene er koblet til arbeidsplassen, og sier at hun selv ikke ville ha jobbet i lokalene nå. Hun ønsker at de stenger ned frem til alle svar foreligger.

Northvold har nå bedt politiet om å være tydelig på at det dreide seg om en ulykke, ettersom enda et ansatt-dødsfall vil skape uro og spredning av rykter. Men dette har ikke stoppet rykteflommen og mistanken til at ikke alt er som det skal være ved fabrikken.

Northvolt har samtidig uttalt at de samarbeider fullt ut med politiet.

I tillegg så sliter fabrikken med å oppnå produksjonsmål. I følge eksperter på batteriproduksjon så mener de at pris på produksjonsutstyr har satt kvalitet til side. Dette har medført store ekstrakostnader grunnet tilpassing og utbedring av utstyr til produksjon av batterier. Da er det heller ikke til hjelp med ulike rykter.

Tom T.

Tom Terjesen er født i Kristiansand, men bor nå på Tromøya i Arendal. Begynte tidlig å få interessen for trykt media. Var løpegutt i avisen Sørlandet. Flyttet som 12 åring til Kvinesdal og begynte umiddelbart som ung frilanser for avisen Agder. Som 19 åring flyttet han til Høvåg og var med på oppbyggingen av Høvågavisa. Senere har han vært frilanser for en rekke tidsskrifter landet over. 2002 grunnlag han Bussmagasinet som i dag er landets største og viktigste fagtidsskrift for bussbransjen. Han er også president i den internasjonale Bus & Coach jury.