Scania-chassiser til GAZ

Scania er inne i en leveranse av 541 busschassiser til den russiske nyttekjøretøyprodusenten GAZ.

Leveransen startet i oktober og vil være avsluttet i løpet av mars 2018. GAZ skal produsere intercity-busser av typen LiAZ Voyage som er en del av et oppgraderingsprogram for kollektivtransporten i Moskva-regionen. Bussene skal dekke by-, forstands og intercityruter på inntil 500 km. De skal erstatte eldre busser og vil bety en vesentlig forbedring av komforten for passasjerene. Nye busser vil også innebære en vesentlig bedring av drivstofføkonomien.

Monteringen av busskarosseriene skal skje på bussfabrikken i Likino. Bussene skal brukes av busselskapet Mostransavto.

GAZ Group startet å bruke Scania-chassiser for produksjon av turistbusser i 2004. Den siste ordren er den største siden 2014 da Scania leverte mer enn 700 chassiser som en del av transportsystemet i forbindelse med vinterolympiaden og de paralympiske vinterlekene i Sochi. Totalt har Scana nå levert mer enn 2.200 busschassiser til GAZ Group.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.