Designpris til Neoplan

Turbussmodellen Neoplan Tourliner er blitt tildelt den prestisjetunge designprisen «IF Design Award 2017».

Tourliner har fått prisen innenfor kategorien som omfatter nyttekjøretøy, biler og motorsykler. I denne omfattende klassen konkurrerer også de mest prestisjepregede sportsbilene. I alt var det 5575 påmeldte kandidater fra 2675 produsenter i 59 land. Dette sier noe om hvilken prestisje som ligger i å stikke av med den gjeveste prisen.

Juryen består av 58 design-eksperter fra 19 land. Med sin stemmegivning har de vist at selv en turbuss fra standard-segmentet kan fremstå som svært attraktiv.

Den nyeste utgaven av Neoplan Tourliner ble lansert på nyttekjøretøyutstillingen IAA i september. Egentlig er det snakk om en hel serie med busser med to eller tre aksler, i tre forskjellige lengder og med motoreffekter fra 420 til 500 hk. Bussen har alle moderne sjåførassistentsystemer. Tourliner er en allround turbuss for variert bruk.

– Neoplan Tourliner er et godt eksempel på hvordan estetikk og funksjonalitet kan gå hånd i hånd, uttaler Stephan Schönherr som er Vice President for bussdesign hos MAN Truck & Bus, selskapet som utvikler og produserer både MAN og Neoplan busser.

Første generasjon Neoplan Tourliner så dagens lys i 2006.

Halvdan Korsmo

Halvdan Korsmo har vært fagpresse-journalist siden 1970-tallet. Han har vært journalist og redaktør i flere anerkjente norske tidsskrifter. Han har tidligere vært norsk representant i juryene for International Truck of the Year og International Bus & Coach of the Year. Han er nå freelance-journalist i flere fagtidsskrifter, blant annet Buss Magasinet.